Contactati biroul nostru din Bucuresti pentru a obtine in cel mai scurt timp apostilarea unui document.

Aplicam Apostila Haga sau Supralegalizarea pentru documente originale sau traduceri legalizate.

Situatii frecvente in care putem sa va ajutam :

  • apostilarea extraselor de cont pentru a deschide un cont la banca. Majoritatea necesita o procedura speciala, deoarece sunt emise electronic si necesita recunoastere pentru a fi traduse legalizat si apostilate
  • apostilarea procurilor pentru vanzarea unei locuinte din strainatate. In ceea ce priveste aceste documente, regulile sunt de obicei mai stricte, fiind vorba de un imputernicit (interpus)
  • apostilarea documentelor de studii pentru angajare sau continuarea studiilor in strainate. In general, medicii au nevoie in mod special de apostilarea documentelor, dar si de o verificare atenta a corespondentei dintre denumirea specializarii din Romania si cea din tara unde urmeaza sa profeseze (spre exemplu, denumirea specializarii in UK este diferita fata de cea folosita uzual in alte tari europene)
  • apostilarea procurilor pentru insotire minor in strainatate. Chiar daca la vama din Romania va fi solicitat doar documentul original, sunt situatii in strainatate in care este recomandat sa aveti procura tradusa si apostilata
  • apostilarea certificatelor de nastere : este cea mai des intalnita procedura
  • apostilarea cazierelor
  • apostilarea procurilor pentru a conduce masina in strainatate, atunci cand soferul nu este si proprietar
  • apostilarea diplomelor de bacalaureat sau de facultate (in functie de cum se cer de catre fiecare autoritate)

Despre procedura de apostilare.

Apostila este un cuvant de origine franceza (Apostille), care inseamna certificare. Apostilarea unui document se refera la un tip de legalizare speciala a unui act pentru a fi folosit international, sub incidenta termenilor Conventiei de la Haga din 1961 . Documentele care au fost legalizate de catre un notar public si alte tipuri de documente care au fost apostilate sunt acceptate pentru folosinta legala (sunt valide din punct de vedere juridic) in toate tarile care au semnat Conventia de la Haga.

De exemplu, cand testamentul unui australian care poseda bunuri in Hong Kong este pus in aplicare in Australia,daca trebuie prezentat si in Hong Kong pentru a transfera bunurile din Hong Kong in Australia este necesara ca o apostila a guvernului australian sa fie anexata documentelor tip certificat de deces si testament (dupa ce acestea au fost legalizate de catre notarul din Australia)

In orice situatie, etapele pentru a obtine apostila unei traduceri sunt :

1. traducere autorizata limba sursa-limba tinta *

2. legalizarea traducerii autorizate a documentului in „limba tinta”

3. apostilarea documentului legalizat

*Exceptie fac bineinteles documentele care necesita apostila pe original ,nu pe traducere

In tarile care nu au aderat la Conventia de la Haga din 1961 si nu recunosc apostila, documentele trebuie legalizate la oficiul consular din tara care a eliberat documentul.

Acte ce necesita apostilare

Sunt considerate acte oficiale ce pot fi apostilate :

a) documentele care provin de la o autoritate sau de la un funcţionar al unei jurisdicţii a statului, inclusiv cele care provin de la ministerul public, de la un grefier sau de la un executor judecatoresc.

b) documentele administrative

c) acte notariale

d) declaraţiile oficiale, cum ar fi: cele privind menţiuni de înregistrareviza de învestire cu dată certă şi legalizări de semnături, depuse pe un act sub semnătură privată.