Recomandarile noastre („neoficiale”)

1. Alimentarea si pretul combustibilului.

Dat fiind ca in Turcia pretul benzinei si motorinei este extrem de ridicat (mult mai ridicat decat in Romania) este recomandat sa va faceti plinul in Bulgaria, inainte de a trece granita cu Turcia. Din cauza acestui lucru, multe autoturisme turcesti sunt echipate cu instalatii GPL, pretul acestui combustibil fiind mult mai rezobanil. Veti gasi aproape la orice benzinarie si GPL, acest carburant fiind foarte „la moda” in Turcia.

2. Starea carosabilului si a parcarilor.

Drumurile in Turcia sunt – in general –  bune, iar traficul se desfasoara in conditii civilizate. O problema mare o reprezinta locurile de parcare, foarte greu de gasit si extrem de scumpe, mai ales in statiuni. Parcarile cu aparat sunt cele mai scumpe. Exista parcari in care trebuie sa lasi cheia celui care se ocupa de parcarea propriu-zisa, masinile fiind aliniate una dupa cealalta, si una langa alta. Pe cat posibil evitati plimbarea cu masina prin statiuni , pe distante scurte – este foarte probabil sa nu gasiti locuri sau parcarea sa fie interzisa. Bordurile sunt foarte inalte, chiar si pentru masinile de teren.

3. Monumente si atractii turistice.

Atractiile turistice importante (de exemplu Efes sau Troia) au taxe mari de intrare (echivalentul 20-25Euro/persoana) . Vizitarea acestora este recomandata fie dimineata devreme,fie dupa apusul soarelui, in caz ca programul o permite. Fotografiatul este permis in majoritatea obiectivelor.

4. Suveniruri si cumparaturi.

Turcia este tara negociatorilor, acesta fiind un flavour local. O afacere buna o reprezinta  hainele de piele, dar mai ales blanurile turcesti, de o calitate si o frumusete deosebita. Preturile acestora sunt mult mai mici decat in orice tara din UE, traditia vanzarii blanurilor fiind placut de observat mai ales in magazinele specializate, unde consumatorul va fi servit cu ceai, conform unui ritual stravechi si va putea sa probeze oricate haine isi doreste, amabilitatea comerciantilor turci fiind demna de urmat chiar si de catre vanzatorii romani.

Contactati biroul nostru de traduceri engleza din Bucuresti pentru traduceri autorizate, traduceri legalizate, apostile documente sau interpretariat autorizat de limba engleza

Asiguram traduceri autorizate si legalizate (la cerere) pentru majoritatea limbilor de circulatie internationala.

SUNA ACUM